کاتارسیس

پالایش و تخلیه روح و روان

کاتارسیس

پالایش و تخلیه روح و روان

تغذیه در طب ایرانی،اسلامی


بخش‌هایی از مقدمه‌ی مولفان:

اگر چه طب نوین با پیشرفت‌های لحظه‌به‌لحظه و اعجاب‌آورش در مقام تشخیص و تحلیل ذره‌به‌ذره‌ی بیماری‌ها، بنایی عظیم و شکوه آفریده است، در مقام درمان جز داروهای بعضأ بسیار پرعارضه‌ی شیمیایی ارمغانی پیش‌کش نیاورده، و دلیل این واقعه از آن‌جا رقم زده شده که هم‌زبانی با طبیعتِ صاحب شعور و قوه‌ی تدبیر به بوته‌ی فراموشی سپرده شده است.

از مهم‌ترین آموزه‌های طبیعت در حفظ سلامت و درمان بیماری‌ها توجه به غذاست. این توجه در طب ایرانی در درک اخلاطی از وجود انسان و نسبتی که از این منظر با همه‌ی پدیده‌های هستی برقرار می‌کند، ریشه دارد. پدیده‌هایی که خود نیز هر یک دارای مزاجی ویژه‌اند و بر هر انسانی که قهرأ مزاجی خاص دارد از دریچه‌ی سلامت و بیماری اثر می‌گذارد.

در یک جمله‌ی ساده باید گفت: «هر چیزی خوردنی نیست و هر کسی نمی‌تواند هر چیزی بخورد.» و این البته ساحت گسترده‌ای است که در این دفتر، ورقی از هزاران ورق نوشتنی در این باب است.



فهرست مطالب:

فصل اول: آشنایی با ارکان و امزجه در طب سنتی ایران

فصل دوم: مزاج غذاها، داروها و اصل حفظ تعادل

فصل سوم: مزاج مواد غذایی و مصلحات آن

فصل چهارم: زندگی صحیح همراه با سلامتی

بخش اول: ما همچنان که از مرگ می‌ترسیم برای مردن نوبت می‌گیریم

بخش دوم: توصیه‌هایی برای سلامتی بر اساس آموزه‌های اسلامی و طبی

بخش سوم: دستورات تغذیه مخصوص هر مزاج

فصل پنجم: غذاهای مفید در برخی بیماری‌ها

فصل ششم: دستور غذاهای سالم بر اساس پرهیزات غذایی

بخش اول: انواع پلوها

بخش دوم: انواع خورش و خوراک

بخش سوم: انواع آش و سوپ

بخش چهارم: انواع سالاد و سس

بخش پنجم: انواع نوشیدنی

بخش ششم: انواع دسر و شیرینی‌های سنتی

بخش هفتم: انواع سکنجبین و ماء‌الشعیر



مشخصات کتاب:

عنوان: تغذیه در طب ایرانی، اسلامی

موضوع: پزشکی سنتی/ رژیم درمانی/ دستورالعمل های آشپزی / غذاهای خام_خواص درمانی

مولفین: دکتر غلامرضا کردافشاری، دکتر حوریه محمدی کناری، دکتر سید سعید اسماعیلی

ناشر: نسل نیکان

سال انتشار: 1387(چاپ اول)

تعداد صفحات: 270

قیمت: 4000 تومان